Promisiunea de brand pare aproape numar de stand-up comedy sau exercitiu de scriere creativa mai ales pentru ca, in prea multe contexte nu o luam in considerare ca element constitutiv al brandului. Adica formam planuri de business, cream produse, intuim si analizam piete si descriem produse. Suna cunoscut? Ei bine, pun ramasag ca daca am incepe cu inceputul si ne-am asuma raspunsul la urmatoarea intrebare – ce problema rezolva, si in ce mod o face, produsul nostru? multe din problemele de pozitionare, identitate verbala si descriere a atributelor de brand ar fi din capul locului rezolvate.

Daca elementele constitutive care creaza brandul functioneaza pe principiul puzzle-ului, promisiunea de brand reprezinta imaginea de ghidaj de pe cutie, adica finalitatea, the big picture la care trebuie sa ajungem daca imbinam corect toate piesele. Cand nu ai promisiunea de brand ca oglinda a finalitatii activitatii de branding, e ca si cum nu stii unde trebuie sa ajungi, nu stii din ce colt sa incepi, care sunt piesele centrale si cele periferice.

In ultima instanta, brandul in sine reprezinta cea mai importanta promisiune iar alimentarea acestuia cu substanta si consistenta este cea mai importanta activitate a managerului. Pentru ca, asa cum spuneam cu alta ocazie, sa construiesti un brand este un maraton, in niciun caz un sprint.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.